Netflix and chill-nachovuoka

10.3.2016

Pin This
Hei nyt on kuulkaas tyypit hyvää tiedossa. Mennään suoraan asiaan.


1 vuoallinen

1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
1,5-2 dl tummaa soijarouhetta
1 tlk (noin 200g) chipotlekastiketta (meillä tätä)1 prk mustapapuja huuhdeltuna
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
(loraus kaurakermaa)
oliiviöljyä

Kuullota padassa oliiviöljyssä silputtu sipuli ja puserretut valkosipulin kynnet. Lisää soijarouhe, chipotlekastike, tomaattimurska ja mustapavut. Lisää halutessasi loraus kaurakermaa ja tarvittaessa 1-2dl vettä. Anna kiehua noin kymmenen minuuttia välillä sekoitellen.

3/4 pss nachosipsejä
oliiviöljyä
1 pss (200g) maissia
2 paprikaa
1 pkt Violife for pizza-juustoa raastettuna
(Wilmersburger Cheddar-style-juustoa)

Voitele uunivuoka oliiviöljyllä ja levitä nachot tasaisesti vuokaan. Lapa soijarouhetäytettä nachojen päälle. Lisää maissit ja pilkotut paprikat. Kuorruta Violifellä ja lisäksi halutessasi Wilmersburger-juustolla. Paista nachovuokaa 200-asteisessa uunissa noin 10min tai kunnes juusto on sulanut sopivasti.

Koristele korianterilla.

Valmis!

Nauti esim. guacamolen kera.

Yritä olla syömättä kaikkea kerralla.

Epäonnistu yrityksessäsi.


38 kommenttia:

 1. tiesikkös ettö soijan valmistus on yksi suurimmista sademetsän tuhoajista? ne plantaasit siellä vie paljon tilaa. Mut sit nälkäuoli sanoo et näyttää tosi hyvälle :) nams

  VastaaPoista
 2. Tiesitkö sinä, että suurin osa soijasta kasvatetaan rehuksi karjataloudelle? Soijaa siis kulkee enemmän lehmien ruuansulatuksen läpi kuin mitä sitä menee suoraan ihmisen suuhun. Suosittelen tutkimaan aihetta lisää, mikäli sademetsät ja ympäristönsuojelu kiinnostaa. :)

  VastaaPoista
 3. Tiesit varmaan, että suurin osa soijasta tuotetaan lihakarjan ravinnoksi - kasvissyöjät eivät siis todellakaan tätä palloa tuhoa soijansyönnillään. Lihatuotanto sen sijaan on jopa pahempi saastuttaja kuin liikenne tai teollisuus. :)

  VastaaPoista
 4. Tiesikkös että 90% maailmassa kasvatetusta soijasta menee karjan rehuksi. Karjan rehun kasvattaminen siellä vie paljon tilaa. Nälkäuoli kyllä sanoo et näyttää tosi hyvälle :)

  VastaaPoista
 5. Tiesitkö, että noin 80% maailman soijatuotannosta menee eläimille? Ja n. 90% suomeen tulevasta soijasta menee eläimille. Eläimille, jotka ihmiset syö.

  VastaaPoista
 6. Tiesitkös muuten, että suurin osa soijasta tuotetaan karjaa varten? :) Se osa mikä soijasta menee ihmisten ravinnoksi, on todella minimaalinen.

  VastaaPoista
 7. Tiesitkös, että yli 80% kaikesta tuotetusta soijasta menee eläinten rehuksi? On siis eettisempää syödä soija sellaisenaan, kuin syöttää se eläimelle ja syödä sitten se eläin.

  VastaaPoista
 8. Tiesittekö, että kun avasin kommenttiboksini ja näin kuusi(!) kommenttia vastauksena Nillittäjälle, oli pakko vähän hymyillä. Ääneen. Mukavaa viikonloppua kaikille!

  VastaaPoista
 9. alkuperänen nillittäjä11. maaliskuuta 2016 klo 6.41

  väitinkö mä sitä että mikä tuhoaa kunah nsanoi nettä soija on pääperkele tuhoamisessa? en siis väitelly syökö lehmä enempi vai ihminen. lopputulos on sama sademetsää tuhoutuu

  VastaaPoista
 10. alkuperäinen nnillittäjä11. maaliskuuta 2016 klo 6.53

  Lisäksi mietittekö mitä taphtuu jos kukaan ei söisi enään koskaan eläimiä. niitä tulisi liikaa ja luonto kärsisi myöskin tietenkin balanssi siinäkin suhteessa hyvä.
  esim tonnikala on uhanalainen niin sitä ei enään kalasteta vaan annetaan elpyä rauhassa korvataan se saman makuisella kalla jota on taas liikaa sitten kun tonnikala kanta on plussan puolella voidaan miettiä että sitten sitä voi metsätää ja tuo toine kanta saa taas rauhassa kasvaa. jos on liikaa kalaa ne syö taas kaiken planktonin ja koralliriutat joten liha nsyöjiäkin tarvitaan.

  VastaaPoista
 11. Ai että ihmiset jotain "jumalia", joiden ansiosta balanssi luonnossa säilyy? Sehän tässä on nähtykin, kun on menossa nopein sukupuuttoaalto maapallon historiassa, nimenomaan ihmisen toimista johtuen. Ei eläimiä ole edes mahdollista tulla pitkällä aikavälillä "liikaa". Niitä on sen verran kuin luonto pystyy ylläpitämään. Jos kantokyky ylittyy, niin kyllä populaatiosta karsiutuu yksilöitä. Tämä pätee tietysti myös petoeläimiin.

  VastaaPoista
 12. Mikään ei tuhoo niin paljon luontoa kuin eläinten tehotuotanto. Se tuhoo niin paljon, että mikään öljy-, -tehdas yms tuotanto saastuttaa vain pienen osan siihen verrattuna. Eli syömällä eläimiä tuhoot maailmaa rankinten, mitä voit ikinää koskaa tuhota. Mitkää vihreet elintavat ei paljon auta. Voit miettiä vaikka itämeren tilannetta. Jos eläinten tehotuotantoa ei olisi lähellä merta, meren tilanne olisi huomattavasti parempi. Ja aina kun kalastetaan jotain kalaa, jota on liikaa. Aina mukana tuhoutuu järjetön määrä ei kalastettavaa kalaa (myös harvinaisia ja uhanalaisia). Kalastus tuhoo merta tosi paljon. Hyvää kalastusta ei ole olemassa. Ja kuule kalat ei niitä koralleja yms tuhoo, ihminen ne tuhoo.

  VastaaPoista
 13. Nämä kommentit... Mä tulin vaan kuolaamaan tota nachovuokaa ja meinaan mässäillä sillä huomenna. Nomnom!

  VastaaPoista
 14. ahaa vai nii nettä ongella nyppiminenkin on ongelma päin vastoin mun elämässä se kala jonka syön sen sielu vaeltaa kiertokulussa askeleen ylemmäs ja menee toiseen eläimeen joka lähempänä sitten ihmistä. se että ihmiset sallii pököpäiden johtaa maailmaa on kaikkien yhteinen ongelma totta.

  ööh mistäs tiiä ett äei tuu täyteen eläimistä.

  esim sulal on 500 lammasta ne synnyttää joka kevät 2-4 lammasta eli se tekee noin tuhat-200 joka vuosi sitten kerrot kaikki maailman lamapat jota miljardi niin se tekee 2 miljardia vuodessa kuinka monta vuotta veikkaat että ei oo enään mitään jäljellä jso joku ei niitä myös syö? sama ihan missä eläimissä vaan. tottakait ihmiset pystyy pitään balanssin jos niin määrätään. mieti ny tätä kalaa on pilven pimein niin sitä kalastetaan sen aikaa sitten kun sitä vähemmä kalastetaan jotain muuta sillä aikaa. ööh eikös kalat syö planktonia ja eläkoralli riutoilal monetkin joten jos siellä asustelee likaa sekin balanssi menee. en väittänytkään että ihminen tuhoaisi mutta sille on syynsä miksi myös lihaa on hyvä syödä. ps jokaiseessa asuu jumaluutta

  VastaaPoista
 15. sitten se oleellinen kasvissyöjät tuhoaa kiihtyvällä tahdilla meijän keuhkoja. eli rouskuttakaa vaan ne kaikki puut ja kukkaset mistä me sitten saamme ilmaa kun te ootte järsiny kaikki kasvikset?

  VastaaPoista
 16. ja miettikääs viellä vegetaarit. jos kaikki ihmiset olisi kasvis syöjiä.
  esimerkki jokainen ihminen syö yhden turnipsin päivässä tuhat turnipsia vie tietyn määrän hehtaareita aina ja tuossa on siis päivän ruoka. sitten kerrotte kuinka monta hehtaria menee siihen turnipsin tekoon kun 7 miljardia ihmistä on syömässä loppuu hehtaarit kesken ja olisi kiva syödä muutakin kuin turnipsia joten pelkkä vegetaarinenkin yhteiskunta olisi tuhoon tuomittu. ei katsokaas kun ne kalatkin on juuri tarkoitettu meidän jääkaapiksemme ja ruoka aitaksemme vai millä tavalla te näätte esim lohen ja sen hyödyt muutakuin pannulla? tekeekö se maapalloa jos niitä miljardi tolkulla niin jotenkin hienommaksi? ei vaan sen juurikin tarkoitettu hengen pitimiksi. mutta yleensä unohdetaan kuinka paljon se kasvisten viljely vie resursseja toisaalta luonto on järjestäny kalaa jonka tähden ei tarvii tehdä mutua ku mennä veneeseen ja kalastaa se pannulle. samalla kun vege tuhlaa vettä ja muita luonnon resursseja ssaadakseen turnipsejaan maasta eli tässäkin suhteesa lihan syöjä ajattlee enemmän maapalloa.

  VastaaPoista
 17. Voi elämä näitä lihansyöjien puolustuskommentteja :'D en kestä! Hyvännäkönen resepti, pitää kokeilla ehdottomasti!

  VastaaPoista
 18. Hei tää on vähän väärä paikka näille kommenteille :D etin sulle kuitenkin illemmalla vähän tutkimustuloksia kasvissyönnin puolesta, nää sun argumentit on meinaan aika vääriä ja/tai järjettömiä

  VastaaPoista
 19. Joo täs on tullut lievästi sanottuna hämmentävä keskusteluketju :D kiitti, kokeile ihmeessä!

  VastaaPoista
 20. Olisipa tota vuokaa ni voisin mässäillä sillä samalla ku luen tätä kommenttiletkua.

  VastaaPoista
 21. Hei, minkä kokoinen pussi noita sipsejä on kyseessä?

  VastaaPoista
 22. alk.peränen nillittäjä12. maaliskuuta 2016 klo 13.51

  Joo tarkotin että tosi hyvälle näyttää tul ivaan samalla fiilis et pakko kerran käydä kasvis liha keskutelu näin päin sun vuokas sen aiheutti :).

  stoori jatku sen takia kun heti tuli 6 vastausta.. itse pyrin kolme neljäsosa lautasta ja se menee mihn menee. Mut tosta sun tunteellisesta hekkuttamisesta päätellen toi vuoka oli jsut sellanen et pölläsisisn sen jos se olis jossain piknikillä ilman vartiaa..eikä laiteta mitää kirja juttui tähän ellei välttämättä oo pakko.

  VastaaPoista
 23. Hahah mitä kommentteja :D Ootko muuten lukenut soijan terveellisyyteen liittyviä tutkimuksia? En siis itse tiedä, olenko sen syöntiä vastaan tai puolesta, mutta aika ristiriitaisia tutkimuksia löytyy. Liittyvät esim hedelmällisyyteen.

  VastaaPoista
 24. Tässä joku päivä sitten katsoin Yle 2 väittelyohjelmaa, jossa keskustelivat juuri tästä liha-kasvis asiasta. Molemmilla "väittelijöillä" hyviä pointteja. Jostain kyllä lukenut ja kuullut, että punaisen lihan liiallinen syönti nostaisi syöpäriskiä. Tosin, mikäpä ei tässä nykymaailmassa. Itsehän olen sitä mieltä, että sopivasti kaikkea. :D

  VastaaPoista
 25. Apua mikä keskustelu tänne syntynyt ja mä tulin vaan uudemman kerran kurkkaamaan nachovuuan reseptin kun en enää muistanu mitä siihen tuli.

  Tälleen kasvissyöjänä naurattaa nää jotkut kommentit aika paljon. Aina en tiedä ihan mitä tutkimustietoa uskoa... Mutta jos kaikki nyt lakkaisi syömästä lihaa niin kaikki se vilja, soija, maissi yms voitas syöttää ihmisille. Tuskin ainakaan nälkään kuoltas ;) Ja toki ymmärrän että asia ei oo niin yksiselitteinen että tosta noin vaan vaihdetaan. Jäi vaan nuo turnipsit tuolta ylempää keskustelusta mieleen... Heh

  VastaaPoista
 26. Jääkö nuo nachot rapeiksi vai muuttuuko ne mössöksi? Kerran tein nachovuokaa ja meni kyllä täysin mönkään. 😒

  VastaaPoista
 27. 500g! Eli tää http://www.santamariaworld.com/fi/tuotteet/tex-mex/nacho-chips-big-pack/ :>

  VastaaPoista
 28. Olen mä vähän tutustunut niihin! Esimerkiksi tämä artikkeli http://vegaaniliitto.fi/www/fi/tietoa/soijan-terveysvaikutukset on pitkä mut lopussa aika hyvä kiteytys: "Mikä tahansa ruoka-aine voi muuttua hyödyllisestä haitalliseksi, jos sitä käytetään ylettömän suuria määriä. Soijan karttamiselle ei ole mitään syytä, päinvastoin. Messina ja Messina (2010) ovat hahmotelleet kohtuulliseksi määräksi 2-4 annosta päivässä. --- Yksi soija-annos voi olla esimerkiksi 100 grammaa tofua tai 2,5 desilitraa soijamaitoa."

  VastaaPoista
 29. Joo, munkin on pitänyt kattoa toi Battle! Varmasti mielenkiintoinen :)

  Mut toisaalta mikä tuli mieleen tästä keskustelusta, on eläinoikeuskysymykset. Vaikka soija olisikin ylettömästi käytettynä haitallista ja sen (+muiden kasvisten) kasvattaminen olisi ympäristölle rasite, on kuitenkin muistettava, et kasvisruokavaliossa ei kärsi eläimet. Eläintuotanto on todella todella brutaalia, ja sekin on ollut mulla suurena syynä vegaaniruokavaliosta kiinnostumiseen.

  Eikä nyt siis ollut tarkoitus "parjata" sekasyöjien valintoja, en tahdo saarnata kenellekään, mut aiheeseen liittyen tuli vaan mieleen et on soijan syömiselle muitakin syitä kuin terveys ja ympäristö

  VastaaPoista
 30. :D jepsss ja jos ihmiset lakkaisivat tehotuottamasta eläimiä, niin kyllä luonto tasapainon löytäisi.

  VastaaPoista
 31. Kyllä ne vähän pehmiää, mut pysyy kasassa hyvin! :) Varmasti toi nesteen määrä vaikuttaa paljon, "täytteen" kannattaa olla melko kuivaa!

  VastaaPoista
 32. Ps. Ootko miettiny, että maailmassa on aika paljon muitakin petoeläimiä? Ja Jos ihminem ei järjestelmällisesti tuhoais näitä petoja, niin meillä ei olis tämän luonnon tasapainon kanssa mitään ongelmaa. Ei sillä että tällä koko asialla olis itseasiassa kasvissyönnin tai lihansyönnin kanssa mitään tekemistä... tuo "lehmät valloittaa maailman" argumentaatio on maailman isoin olkiukko...

  VastaaPoista
 33. Totta. Eläintenoikeusasiat kyllä ovat askarruttavia. :/ TV:stä myös jokunen kuukausi sitten tullut dokumentti teurastamoista avasi hieman silmiä.

  Mutta koska täällä on auennut suuri keskustelu kyseisestä asiasta niin postaukseen liittyen pitää sanoa, että ihanaa kun teet tämmösiä reseptejä. Saa vähän vaihtelua omaan ruokavalioon, kun on niin huono keksimään kaikenlaista että tulee syötyä vaan samoja viikko toisensa jälkeen. :D

  VastaaPoista
 34. Jos vaivautuisit tutustumaan ollenkaan tutkimustietoon täysin turhan ja typerän kommentin väkertämisen sijaan, voisit huomata, että pretty much kaikki väitteet tuossa viestissäsi ovat päin honkia. Lihantuotanto ja -syönti on ekologisesti kasvissyöntiä haitallisempaa, piste. Sillä määrällä viljelysmaata mikä nyt menee karjanrehun kasvattamiseen voisimme ruokkia koko maapallon ihmiset.

  Myös ajatus siitä, että jotkin eläinlajit olisi "tarkoitettu" ihmisen syötäväksi on kaukaa haettu. Kyllä, ihminen pystyy syömään käsiteltyä, kypsennettyä ja maustettua lihaa, vaikka se onkin järkyttäväm epäeettisyytensä lisäksi ihmiskeholle epäsopivaa, epäterveellistä ja vaikeasti sulavaa ravintoa. Ihmiskeholle soveltuvat ravinnoksi parhaiten hedelmät, vihannekset sekä pähkinät ja siemenet. Nämä sulavat parhaiten ja niistä ihminen saa kaikki tarvitsemansa rabintoaineet optimaalisessa muodossaan.

  Ja nachovuoka näyttää herkulliselta!

  VastaaPoista
 35. Viimeksi kun kurkkasin, niin esim. soijajogurttini ainekset on niinkin eksoottisesta paikasta kuin Itävallasta :') Siellä varmaan sitä sademetsää tuhoutuukin. Tämä kaikille nillittäjille tiedoksi. Myös soijarouhepussini soija on viljelty Euroopan maaperällä.

  VastaaPoista